top of page

Dünya Yoga Günü Kutlu Olsun




Benim hayatım da yogayı düzenli bir pratikle içeri kabul etmemle çok değişti. Meditasyonun gücünü, farkındalık kapıları açmasını asla yadsıyamam. Mindfulness pratiklerim, aldığım eğitimler, öğrendiğim teknikler, okuduğum kitaplar... Hepsi başka şeyler kattı bana.


Ama ne zaman ki öğrendiklerimi gerçekten sindirdim, ne zaman ki matın, minderin dışında da bunları pratiğe dökebilmeye başladım, işte o zaman anladım bunların hepsinin birer araç olduğunu. Hala da çok yolum var, yazdığım şey eğer tepeden bakıyor gibi görünüyorsa diye de çekiniyorum ama demeye çalıştığım şey içinde bir eğitim-öğrenme-yapma açlığı varsa (ben öyleydim), kendi içine bakmaya korktuğundan ve her şey hazır gelsin de hayatın şifresini çözeyim diyedir belki. İçinden yükselen bu sürekli bir koşturma dürtüsüne bir durup deyip hayatın içinde yaşadığın tecrübelerin içinden geçerken nasıl biri olduğuna bakarak başlamak belki bir adım olabilir. Benim için öyle oldu.


Herkes yoga yapsın, herkes okusun, araştırsın, kişisel olarak gelişsin, evet çok isterim. Ama bunları sadece yapmak için yapıyosan belki de senin yogan başkadır, onu araman lazımdır. Dışarıda değil, önce kendi içinde. Sonra insanlarla kurduğun ilişkilerde. İpuçları oralarda.


Dünya Yoga Günü kutlu olsun.


📷 Mervecim Kanadalar'dan gönderdi.

bottom of page